شرکت پی اس ی اکسپرس تشکیل شده از حرفه ای ترین افراد در حوزه ترخیص


ترخیص کالا چه می‌باشد ؟


بدانید که ترخیص یک فرآیند در گمرکات هست که توسط صاحب کالا و یا نماینده قانونی صاحب کالا جهت صادرات یا واردات کالا صورت می‌گیرد و با انجام مرحله‌های گمرکی از اماکن گمرکی خارج می گردد .

فرآیند ترخیص کالا شامل آماده سازی و ثبت اسناد و مدارک به صورت فیزیکی یا الکترونیک و محاسبه هزینه ها شامل مالیات ، ماخذ تعرفه گمرکی ، سود بازرگانی و حقوق گمرکی و دیگر تسهیلات ارایه شده توسط دولت به واردکنندگان و صادرکنندگان میباشد.

ترخیص کالا در ایران : با  در اختیار گذاشتن اسناد و مدارکی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص کالا مانند مجوز استاندارد ، مجوز بهداشت ، مجوز وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان ،  سازمان انرژی اتمی،  وزارت ارتباطات و مخابرات ،  مبارزه با مواد مخدر ، مجوز قرنطینه مرزی و نباتی وهر مجوز اامی دیگرو همچنین مجوز وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل بین المللی کالای خود پرداخته باشند که شامل 10% کرایه حمل کالا هست، امکان پذیر است .

ترخیص کالا همچنین شامل حمل و ارسال کالا به مقصد نهایی درون مرزی می باشد . ترخیص کاران معمولا در گمرکات بنادر و فرودگاه ها یا مناطق آزاد مستقر می شوند و امور ترخیص کالا را انجام می دهند .

روش‌های گمرکی ترخیص کالا :

روش های مختلف و پرتعداد گمرکی در جهت تسهیل امور و ترخیص کالا توسط هییت وزیران تدوین شده و به وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور و گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ گردیده است .

ورود کالای  قطعی : واردات کالایی که به صورت دایمی و برای مصرف وارد کشور می شود .

ورود کالای موقت : برای کالاهای نمایشگاهی و یا کالاهای پروژه ای که به مبدأ بازگردانده می شود از این تبصره استفاده می گردد.

این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین می نماید بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود ، خارج گردد .

کالای مرجوع شده : کالایی که پس از ورود به گمرک ترخیص نشده و مرجوع می گردد .

ترانزیت خارجی : کالایی که از مبدأیی در خارج ازکشور به مقصدی در خارج از کشور ارشال می‌شود و صرفاَ از خاک کشور ثالث عبور می کند .

ترانزیت داخلی : کالا از گمرکی به گمرک دیگر در داخل کشور برای ورود قطعی و ترخیص انتقال می‌یابد .

صدور قطعی : صادرات کالا برای مصرف دایمی در مقصد انجام می شود .

صدور موقت : صادرات به صورت موقت و برگشت کالا پس از مدتی انجام می پذیرد . به عنوان مثال برای کالاهای تعمیری یا استوک و یا کالاهای مشمول گارانتی خارجی .

 

مرحله‌های قبل از اظهار کالا چگونه صورت می‌گیرد:

اولین گام در ترخیص کالا و ترخیص از گمرک از زمان ورود وسیله حمل به گمرک، شروع شده و تا زمان اظهار کالا توسط صاحب آن ادامه می یابد ، مراحل این بخش عبارتند از :

1 ) دریافت سند مانیفست : با ورود وسیله حمل به گمرک ، حمل کننده موظف است اطلاعات کاملی از کالای وارداتی خود را به گمرک گزارش نماید . این کار توسط سند مانیفست انجام میپذیرد. اظهارنامه اجمالی یا مانیفست سندی است که بوسیله آن شرکت حمل ونقل بین المللی فهرست کلی کالاهای وارداتی که باید تخلیه و یا بارگیری شود را هنگام ترخیص کالا از گمرک و یا خروج وسیله حمل به کشور اعلام می نماید تا گمرک و مرجع تحویل گیرنده در جریان کالایی که قرار است در گمرک تخلیه و بارگیری شود قرار گیرد .

وظیفه شرکت های حمل و نقل هنگام ورود وسیله حمل بین المللی به گمرک برای ترخیص کالا ، تنظیم دو نسخه مانیفست کالا وتحویل آن به گمرک و مرجع تحویل گیرنده کالا می باشد . پس از ارایه اظهارنامه اجمالی ، کالاها با نظارت گمرک در انبارهای مشخص شده تخلیه می گردد .

2) انتقال کالا به انبار : بعدازخروج کالاها از وسیله حمل بین المللی ، محصولات یا کالاها در انبارهای گمرکی تخلیه میگردد .

انبار گمرکی مکان هایی است که برای نگهداری کالاهای وارداتی و صادراتی تاسیس و توسط مراجع تحویل گیرنده کالا اداره می شوند. این انبارها می تواند مسقف ، غیر مسقف و یا محوطه باشد . مدت مجاز نگهداری کالا در این انبارها از تاریخ تحویل کالا سه ماه می باشد که با تقاضای کتبی صاحب کالا و تشخیص گمرک وبا پرداخت هزینه انبارداری تا دو ماه قابل تمدید می باشد . اگر در این مدت  صاحب کالا نتواند ترخیص کالا را انجام دهد کالا مشمول مقررات متروکه می گردد .

3) اطلاع رسانی شرکت حمل و نقل بین المللی به خریدار : شرکت های حمل ونقل بین المللی در کشورهای مختلف دارای نمایندگی هستند و موقعی که کالا را به انبار انتقال می دهند به خریدار یا شخصی که نام وی در بارنامه به عنوان consignee  درج شده اطلاع می دهند که محموله به گمرک رسیده است تا صاحب کالا برای ترخیص کالا مراجعه نماید .

4) پرداخت هزینه های ترخیص کالا از گمرک و دریافت ترخیصیه : THC  یا هزینه ترخیص کالا از گمرک توسط صاحب کالا به نماینده حمل کننده کالا پرداخت می گردد که به نوع کالا ، صادراتی یا وارداتی بودن ، اندازه بار ، سایز و . بستگی دارد. با پرداخت این هزینه ها ، شرکت حمل اقدام به صدور ترخیصیه می نماید .

اگر بعداز ترخیص کالا از گمرک معلوم شود وجوهی که وصول آن برعهده گمرک است بیشتر یا کمتر از آنچه مقرر بوده دریافت شده و یا دریافت نشده و یا اشتباهی دریافت شده است گمرک و صاحب کالا می توانند ظرف مدت شش ماه از تاریخ امضای پروانه با پته گمرکی کالای مورد بحث، کسر دریافتی و یا اضافه پرداختی را از یکدیگر مطالبه و دریافت کنند .

 

احراز هویت و اسناد مورد نیاز در ترخیص کالا

برای ترخیص کالا توسط شرکت های ترخیص کار نیازمند ورود اطلاعات مربوط به هویت صاحب کالا و نماینده و یا وکیل آن به گمرک و تعیین ارزش کالای وارداتی به سیستم هستیم . منظور از ارزش کالا در ترخیص کالا یعنی ارزش کالا در سامانه TSC  بعلاوه نرخ کرایه حمل و بیمه کالا تا ورود به گمرک می باشد.

گمرک پس از دریافت اسناد و مدارک ترخیص کالا به تشخیص هویت و تشخیص کارت بازرگانی می پردازد و در مراحل بعد به تشخیص نماینده قانونی به منظور ترخیص کالا ، وکالت نامه ترخیص و معرفی نامه ، بررسی حق العملکاری و بررسی مطالبات معوقه و  کنترل بدهی کالا می پردازد.

براساس قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران ، داشتن کارت بازرگانی برای افرادی که  واردات به صورت تجاری انجام می دهند اامی است.


خرده بار یا گروپاژ چیست؟

ترخیص کالا، صادرات، واردات

ترخیص کالا از گمرکات

کالا ,ترخیص ,گمرک ,، ,حمل ,گمرکی ,ترخیص کالا ,و یا ,به گمرک ,صاحب کالا ,گمرک و ,مرجع تحویل گیرنده ,جمهوری اسلامی ایران

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

foodloveeat aryatehran بلاگ محسن صبوریان آبلوموف خندوانه CRM راست قامتان سرخ خارزنج خلیل آباد خراسان رضوی بررسی‌های اقتصادی کانون آگهی و تبلیغات هنربرتر amozesh